Creaming tekniği nedir?
2. Krema yöntemi: Bu yöntemde tereyağı ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
Mutfakta blend etmek ne demek?
Blanching, temel olarak çiğ malzemeleri suda kaynatarak pişirme işlemidir. Fransızca bir kelime olan Blanche, dilimizde çoğunlukla “blanching” olarak kullanılır. Blanching’in tam ve basit bir pişirme yöntemi olmaktan çok bir ön pişirme yöntemi olduğunu söyleyebiliriz.
Scalt ne demek?
Haşlama terimi, krema gibi sıvı maddelerin yüksek sıcaklıklarda ısıtılması anlamına gelir… Instagram.
Stiff peak ne demek?
Sert Tepe: Bu terim, genellikle yumurta beyazından yapılan krema, çırpılmış krema veya lokum gibi yiyecekler hazırlanırken kullanılır. Sert tepe, yumurta beyazının çok sert ve sıkı olduğu anlamına gelir. Bu, kremayı veya lokumları giderek daha sıkı hale getirir.
Jelleştirme tekniği nedir?
Jelleştirme ve katılaştırma, jelatin, agar-agar ve benzeri jelleştirici maddeler kullanılarak sıvıların katılaştırılmasına olanak tanıyan önemli bir gastronomi tekniğidir. Bu işlem, tatlılardan soslara kadar birçok yiyeceğe özel bir doku kazandırmak için kullanılır.
Kurabiyenin ana malzemeleri nelerdir?
Malzemeler: 3,5 – 4 su bardağı un. Dr. Oetker kabartma tozu. 150 gr. yumuşak margarin veya tereyağı. 1 tatlı kaşığı yoğurt.
Aşçılıkta blanch etmek nedir?
Blanching; Başka bir deyişle, blanching, sebzeleri önce kaynar suda haşlama ve ardından hemen buzlu suda dondurma yöntemidir. Blanching, Fransızca bir kelime olup, Fransız mutfağında yaygın olarak kullanılan bir tekniktir. Blanching’e temel ve eksiksiz bir pişirme yöntemi demek yerine, ön pişirme de diyebiliriz.
Yemekte brain tekniği nedir?
Türkçede “breasing” olarak kullanılan bu terimin diğer adı soslu pişirmedir. Bu yöntem özellikle büyük et parçaları için sıklıkla kullanılır. Önemli olan ürünleri yavaş pişirmektir.
Fold etmek ne demek?
Katlama işlemi, diğer adıyla pileleme, birçok tarifte farklı karışımları birleştirmek için kullanılır.
Zest yapmak ne demek?
Zest. Günümüzde yabancı tariflerde ve hatta birçok Türk tarifinde kullanılan “zest” kelimesi, limon, portakal ve misket limonu gibi turunçgillerin kabuklarının rendelenmesi veya incecik dilimlenmesiyle elde edilen kısımdır.
Scale etmek ne demek?
Yazılım geliştirme ve teknoloji dünyasında yaygın olarak duyulan “Ölçeklenebilirlik”, bir sistemin veya uygulamanın artan yük altında performansını koruyabilme yeteneğini ifade eder. Bu kavram, özellikle İnternet tabanlı hizmetler ve büyük veri işleme sistemlerinde çok önemlidir.
Rubbing yöntemi nedir?
Sürtme: Turta hamuru yapımında kullanılan sürtme yöntemi.
Stock mutfakta ne demek?
Et suları genellikle et, tavuk, balık ve sebzelerden yapılır. Kemik ve sebze et suları, özellikle çorbalarda ve soslarda olmak üzere yemek pişirmede birçok kullanımı olan tatlandırılmış, lezzet katılmış sıvılardır. Kemiklerdeki proteinler eriyip jelatine dönüştüğünde et suyu koyulaşır.
Ribbon stage nedir?
Kurdele kıvamı, özellikle pastacılık alanında sıkça kullanılan bir terim olup, genellikle yumurta ve şekerin birlikte çırpılmasıyla elde edilen karışımlardaki kıvamı ifade eder.
Mutfakta RU ne demek?
Ru (Roux) Tıpkı mise en place gibi, aslen Fransızca “roux” kelimesinden gelen bu kelime, dilimizde fonetik olarak “ru” olarak çevrilir. Un ve tereyağının kavrulmasıyla elde edilen ve birçok sosun temeli olarak kullanılan koyu bir karışımı ifade eder.
Blend yapmak ne demek?
Blend, sizin ve diğer kullanıcıların Blend çalma listenizde dinlediği müzikleri bir araya getiren ortak bir çalma listesidir.
Mutfakta Blaze etmek ne demek?
Dilimize “haşlama” veya “şok haşlama” olarak çevrilen, ancak profesyonel mutfaklarda daha çok “haşlama” olarak adlandırılan bu işlem, sebzelerin rengini ve besin değerini kaybetmeden daha lezzetli hale getirilmesine yarar.
Mutfakta blanch etmek ne demek?
Blanching: Gıdaları ağartma tekniği Blanching kelimesi dilimize bleaching olarak çevrilir. “Blanch” teriminin “ağartma” olarak kullanılmasının sebebi, kelimenin Fransızcada “beyaz” anlamına gelmesidir. Ayrıca bu işlem şok pişirme ve ön pişirme gibi farklı tanımlarla anılır.
Blenderize etmek ne demek?
Yiyecekler tercihen et veya tavuk suyu ile karıştırılarak (püre haline getirilerek) tüketilmelidir. Yiyecek seçerken protein ilk tercih olmalıdır. Sıvılar ve püreler birlikte tüketilmemeli, en az 30 dakikalık bir ara verilmelidir.