İçeriğe geç

Çirkefleşmek Ne Anlama Gelir

Çirkef insan kime denir?

1. Her türlü kötülüğü yapmaya muktedir yaratılış hali. 2. Pis bir insana yakışan davranış: “Bunu yapsa bile yine de yapardı.”

Halk arasında çirkef ne demek?

çirkin (< Far. “[*] İğrenç ve kirli (kişi veya şey).” (TDK, TS, 550).

Çirkef kadın ne anlama gelir?

alçaklık ve pislik yapan kimse. çirkin: i. far. cirk-ab, cirk = kir, ab = su. 1. Kirli ve bulanık su.

Çirkef su ne demek?

Farsçada “çik” denen bir kelime vardır ki bu kirli, pis anlamına gelir. Ayrıca kirli, pis suya “çirkab” derlerdi ki biz buna “dirkef” derdik. Biz de kirli suya kirli derdik. Yakup Kadri’de şöyle yazdığını okudum: “Bazen onu kapının dışındaki kire bakarken görürdüm.”

Çirkef demek hakaret mi?

Özet: “Aileniz çirkin durumunuzu biliyor mu?” gibi ifadeler kaba ve nezaketsizdir ve hakaret suçunu oluşturmaz.

Çirşef anlamı ne demek?

Çocukluğumda en çok duyduğum şey tam tersiydi, uyumsuz, bağdaşmaz. Yılçaruk demek.

Şıllık ne anlama gelir?

Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. Şıllık tatlısı isminin etimolojik kökeni, Kürtçe yaş (yaş) kelimesinin karşılığı olan Şil (Şıl) kelimesinden türemiştir. Şanlıurfa ve Adıyaman yöresinde ıslak mantı olarak bilinir. Dökme karışımına ceviz sarılır, şerbetle karıştırılarak servis edilir.

Sivas soyha ne demek?

Çalışmamızın konusunu oluşturan Soyka kelimesi Anadolu Türkleri arasında çoğunlukla “cenaze elbisesi” anlamında kullanılmaktadır.

Çirkef suyu nedir?

Dirkef kelimesine birikmiş pis su, pis su, pis su anlamları verilmiştir.

Çirkef kelimesi nereden gelir?

çirkin – İngilizce sözlük. Farsça çirk-āb چرک آب “kirli su, kanalizasyon” kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime Farsça çirk چرک “kirli, pislik” ve Farsça āb آب “su” kelimelerinden oluşur.

Rüküş kadın ne demek?

Türkçe kökenlidir. Anlamı: “İğrenç” kelimesi çirkin, çirkin veya estetik açıdan hoş olmayan bir şey veya kişiyi ifade eder.

Edepsiz kime denir?

‘Yaramaz’ kelimesi temel olarak toplum tarafından hoş karşılanmayan şeylerle veya durumlarla uğraşan insanları ifade eder. Bu insanlar toplumda saygısız olarak tanımlanır. Bu kelime birçok olumsuz durumda kullanılır.

Çirkefe taş atmak ne demek?

Kötülük yapmak için fırsat kollayan insanlarla çatışmaya girerseniz; bu zararlı olur ve kirlenirsiniz.

Çirşef mi çirkef mi?

Çirkin kelimesi aslında suyun halini sembolize etse de günümüzde insanlar tarafından kötü anlamda kullanılan bir sıfattır.

Kirşef ne demek?

Çalışkan: Çalışkan, becerikli, işinde iyi. kerhanacı: Özellikle çocuklara söylenen şakacı, alaycı söz. kirşef: Asabi kişi. kizni: Gözleri kocaman açık, doymak bilmez.

Yüzsüz kime denir?

Küstah, utanmadan bir şeyler yapan, tereddüt etmeyen ve utanmayan insanlara uygulanan bir kelimedir. Aynı zamanda, küstah kelimesi utanmaz insanlar için de kullanılır.

Kirşef ne demek?

Çalışkan: Çalışkan, becerikli, işinde iyi. kerhanacı: Özellikle çocuklara söylenen şakacı, alaycı söz. kirşef: Asabi kişi. kizni: Gözleri kocaman açık, doymak bilmez.

Arsız diye kime denir?

Bu, utanmaz bir konudan utanmayan ve sıkılmadan tekrarlayan insanları ifade eder. Ayrıca, cesur ve doymak bilmez insanlara küstah insanlar denir.

Çirkef suyu nedir?

Dirkef kelimesine birikmiş pis su, pis su, pis su anlamları verilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir